Vin

Under 90 minuter får du en liten inblick i vinets förtrollade värld. 
Du lär dig grunderna om vin (kompendium medföljer)
De flesta dricker vin idag och tycker det är gott, men för många är 
det fortfarande förenat med en viss krånglighet och mystik.

Hur kan ett vin smaka som en fjäril som kittlar i gomseglet en 
sommardag? Eller hur skall man beskriva smaken på en: 
1998 Hochheimer Kirchenstück Riesling Spätlese Trocken  
Rheingau, Tyskland.

Tillsammans tar vi hål på myten om att vin är krångligt.

Vinprovning Malmö, Vinprovning Skåne, Vinprovning Göteborg, Vinprovning Blekinge, Vinprovning Småland, Vinprovning Halland.

 

  • FÖRSLAG 1. 3 röda viner & 3 vita viner. 
    Vi provar följande druvor Riesling, Pinot Gris, Sauvignon Blanc, Merlot, Cabernet Sauvignon och Sangiovese.
  • FÖRSLAG 2. Italien från norr till söder. 
    Vi börjar i norra Italien närmare bestämt Piemonte 
    och besöker 6 vindistrikt med avslut södra Italien (Apulien) 
    Tonvikten ligger på röda viner under denna provning.

  • FÖRSLAG 3. En rundresa bland Alsace vita viner. 

  • FÖRSLAG 4. Hur mat påverkar vin och hur vin påverkar mat. 

  • FÖRSLAG 5. Tyska viner en druva Riesling vi provar 
    oss igenom kvalitetsbeteckningarna. 

  • FÖRSLAG 6. Exklusiv provning Frankries bästa vindistrikt. 
    3 röda 3 vita viner. Vi hälsar ex.vis på i Chablis, Bordeaux.